По неофициална информация обаче управляващите не са се споразумели и кабинет

...
По неофициална информация обаче управляващите не са се споразумели и кабинет
Коментари Харесай

Неофициално: Без разбирателство и след 24-часовото удължаване на преговорите

По неофициална информация обаче ръководещите не са се споразумели и кабинет няма да има, като причина за различията са били няколко министерски поста.

Междувременно от прессекретариата на президента оповестиха, че Румен Радев има подготвеност да одобри Мария Габриел.

" Съгласно Конституцията осъществяването на получения мандат за сформиране на държавно управление е отговорност на претендента за министър-председател. Информираме ви, че президентът има подготвеност да одобри претендента за министър-председател, излъчен от най-голямата парламентарна група в 49-ото Народно заседание, според нейната подготвеност да разгласи резултата от договарянията в границите на заложения в Конституцията период от 7 дни. Прессекретариатът навреме ще осведоми за включването на това събитие в програмата на президентската институция ", означават от " Дондуков " 2.

От прессекретариата на държавния глава допълниха, че навреме ще дават информация за включването на събитието по приемане на претендента за министър председател в програмата на президентската институция.

По-рано от думите на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов стана ясно, че на срещата в Народното събрание нощес ръководещите не са стигнали до консенсус.

На влизане през днешния ден в сградата на Народното събрание водачът на " Да, България " Христо Иванов даде да се разбере, че резултат все още няма. " Нямам никакви вести. Обсъждаме всичко. Надявам се да продължат разискванията, само че все още нищо не можем да съобщим. Днес се надявам всички да сме реалисти ", отговори сбито Иванов на медиите пред Народното събрание.

На въпроса дали има реализирано единодушие, съпредседателят на ПП-ДБ отговори: " Нямаме нищо, което да съобщим ".

Делян Добрев от ГЕРБ пък непосредствено призна, че не е оптимистично надъхан за реализиране на съгласие и връщане на цялостна директория на президента. Въпреки че не взе участие в преговорния екип, политикът също влезе в Народно събрание и разяснява, че идва за други срещи.

Ден по-рано Габриел одобри връчената от президента Румен Радев директория с проучвателния мандат, като разгласи пред публицистите, че от ПП-ДБ са помолили ГЕРБ за още време, в което да бъде реализирано съглашение. В противоположен случай тя се закани да върне досието на президента.

Все още обаче не е ясно дали договарянията са завършили, защото от ръководещите партии към момента няма коментар, само че и мандатът не е върнат в президентството.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР